Stackars Sverige!

Thursday 24 April 2008

Strutsmentalitet

Rödebyfallet har sålt många lösnummer för kvällspressen. Men ingen verkar våga ta ställning offentligt i sakfrågan. Som vanligt sticker Sverige huvudet i sanden och hoppas på att det här ska försvinna av sig självt. Ingen vill ta ansvar för nånting, bara skylla ifrån sig på andra, medan en otrolig tragedi spelas upp inför våra ögon.

En utsatt familj har terroriserats av ungdomar, som för det första borde ha föräldrar med lite koll på vad de sysslar med, och som för det andra skulle ha stoppats av polis, soc, skola, eller Spindelmannen för länge sen! Myndigheterna visste ju vad som pågick. Ändå satt de bara inne på sina bekväma kontor och drack kaffe och skyfflade runt papper som vanligt!

Polisen i Sverige har blivit byråkrater, de vågar sig aldrig utanför sina låsta kontor för att undersöka brott, kan det inte lösas med papper och internet så avskrivs ärendena bara. Därför kan buset härja fritt, så länge det inte finns några papper att titta på kan de stjäla, mörda, hota, utpressa precis som de behagar.

Socialen likadant. Här ska det utredas inne på kontoret, istället för att ge sig ut i verkligheten och se vad som händer! Då blir det för jobbigt, enklare att bara skyffla runt papper, och om något sånt här läcker ut i media, skyffla runt mer papper i en "intern utredning", bara för att komma fram till att ingen gjort något fel, att allt är som det ska. När en unge blivit skjuten!!!

Jag förstår pappans desperation till 100% och han kan definitivt räkna med mitt moraliska stöd. Visst är det tragiskt att någon behövt dö för detta, men om man vill hitta någon som är skyldig är pappan den sista personen! Ungen själv, hans kompisar, hans föräldrar, polisen, socialen, där finns de skyldiga! Men det är väl enklare att ge sig på en svag enskild person än att medge att det är statsapparaten som är rutten i grunden, eller att skuldbelägga ungen och hans familj.

Labels: , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home