Stackars Sverige!

Thursday 3 April 2008

Dumb and Dumber!

Det här är ju så makalöst korkat, men det är väl så facket fungerar. Tänker på den stackars salladsbaren i Göteborg som tvingades stänga för något år sedan. Den unga ägarinnan hade inget kollektivavtal med sina anställda, de ville heller inte ha något, eftersom de redan hade bra anställningsvillkor och skälig lön. Men det kunde inte facket nöja sig med! Nej, här i Sverige ska lagarna köras ned i halsen på folk, vare sig de vill eller inte. Ingen bad facket att ställa sig i blockad utanför dörren i ett halvår. "Tack vare" facket fick baren stänga, ägarinnan förlorade sin rörelse, och hennes anställda jobben. Men facket fick hävda sin styrka och det är väl det viktigaste! Att det sedan finns några fler arbetssökande på Arbetsförmedlingen är väl ointressant, lika väl som att ägarinnan förlorat sitt levebröd och antagligen en stor summa pengar.

Nu är facket igång igen. Efter massavhoppen bland medlemmarna nyligen är de väl än mer desperata att dels få visa upp musklerna, dels fiska efter nya medlemmar. Kan man inte tvinga eller locka in dem som bor och arbetar i Sverige lagligt längre, kan man försöka locka in de illegala! Alltså, har all respekt för svensk lag försvunnit i tomma intet!!! De som arbetar utan uppehållstillstånd har förverkat sin rätt att vistas i vårt land, de ska lämna landet snarast, inte beskyddas av facket!

Facket fattar inte heller att ju mer krav de ställer, desto färre jobb för deras medlemmar. Om de kräver högre löner, försvinner produktionsjobben till Kina eller Östeuropa, eller så tvingas företagen friställa och de stackare som blir kvar får jobba häcken av sig. Ska nu facken också börja ställa krav för de papperslösa och även kräva skadestånd av arbetsgivare som anställer dem, kommer dessa naturligtvis inte att erbjuda dem några jobb längre! Så har facket än en gång lyckats göra sina skyddslingar arbets- och inkomstlösa. Bravo facket! Så ska en slipsten dras! Förvånar mig inte det minsta att de förlorar medlemmar på löpande band, de lever fortfarande kvar i ett brukssamhälle som försvann för minst 50 år sedan.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home